laupäev, 30. aprill 2011

Kohupiima-vaarikakook

Veel üks kook kohupiimast :) Tegemist suure plaadikoogiga, kus kasutatud täisteranisujahu ja muscovado suhkrut. Märkusena veel, et originaalretsept võetud "Kohupiima- ja kodujuustutoidud 2", kus vaarikate asemel kasutatud rabarberit. Aga kuna rabarberivarred kasvavad juba jõudsalt, siis proovin kunagi ka nendega. Retseptis on öeldud, et kui kasutata tavalist kohupiima, siis võiks lisada täidisesse natuke hapukoort ja maitsestada suhkruga.


Tainas:
8dl speltajahu või täisteranisujahu
2dl heledat muscavado suhkrut
3tl küpsetuspulbrit
1tl vanillsuhkrut
200g võid
2 muna
2dl hapukoort

Täidis:
500g vaarikaid
500g kohupiimakreemi
1dl heledat muscavado suhkrut
3 muna
1tl riivitud sidrunikoort ja poole sidruni mahl

Sega jahu, suhkrud ja küpsetuspulber. Lisa sulatatud või ja hõõru ühtlaseks tainaks. Tõsta 1/3 kõrvale, see jääb koogi peale puistamiseks. Ülejäänud hulka sega munad ja hapukoor. Pane tainas küpsetuspaberiga katud kõrgete äärtega ahjuplaadile (u 30-40 cm).
Sega kohupiimakreem suhkru ja munadega ning maitsesta sidrunimahla ja -koorega. Kata tainas vaarikatega ja tõsta peale kuhupiimamass. Puista üle kõrvalepandud taianpuruga. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar