Kerge ja suussulav tort Jako-Jesperile 3. kuuseks saamise puhul. Retsepte, kus porgand on taina sisse pandud, on mitmeid.Olen ise katsetanud päris mitut varianti ja võin öelda, et antud retsept on üks parimaid.
Põhi:
4 muna
3dl suhkrut (2dl on täiesti piisav)
5dl riivitud porgandit
1 purk purustatud ananassi konservi (225g)
1dl õli
4dl jahu
2tl küpsetuspulbrit
2tl soodat
2tl vanillsuhkrut
Immutamiseks - ananassikompoti vedelikku
Kreem:
250g toorjuustu
1dl kapukoort või kohupiimakreemi
3sl konjakit või brändit
0.5dl tuhksuhkrut
Täidiseks - 2dl ananassikeedist (mina seda ei leidnud, kasutasin purustatud ananassi)
Kuumuta ahi 175 kraadini. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Nõruta ananassikonserv, sega kokku porgandi ja õliga. Lisa munavaht ja sega ettevaatlikult juurde sooda, küpsetuspulbri ja vanillsuhkruga segatud jahu. Kalla tainas küpsetuspaberiga voodertatud 24cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 1 tund. Lase korralikult jahtuda. Lõiga tordipõhi pooleks, immuta kompotivedelikuga ja määri peale ananassikeedis. Kreemi valmistamiseks sega omavahel toasoe toorjuust, hapukoor, tuhksuhkur ja konjak. Kata kook kreemiga ja puista üle pähklitega ning kaunista näiteks viinamarjadega.
Tort sobib söömiseks kohe või järgmisel päeval.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar