Pärit Tordiraamatust ja tegin selle poja 2kuu minisünnipäevaks. Klassikaliselt hea toorjuustutort, millele lisab erksust juurde kirsikate.
Põhi:
200g kakaoküpsiseid (kasutasin Selga küpsiseid)
90g võid
Täidis:
400g maitsestamata toorjuustu
1dl suhkrut
1tl vanillsuhkrut
0.5 sidruni pressitud mahl
3tl želatiinipulbrit + 3sl vett
2dl vahukoort
Kate:
400g kirsse (kasutasin kirsikompotti)
5dl kirsimahla (kompotimahl)
2sl suhkrut
0.5 sidruni mahl
3tl želatiinipulbrit + 3sl kirsimahl
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga voodertatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Täidise tegemiseks sega toasoe toorjuust, suhkur, vanillsuhkur ja sidrunimahl. Valmista ette želatiin. Vahusta vahukoor. Sega želatiin toorjuustumassi hulka ja lõpuks sega juurde vahustatud koor. Vala segu küpsisepõhjale ja lase külmkapis veidi tarretuda.
Valmista ette želatiin, kasutades kirsimahla. Sega želatiinisegu, suhkur, sidruni- ja kirsimahl ning kirsid. Vala segu tordile ja lase külmkapis tarreruda vähemalt 6 tundi kuni üleöö.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar