Olen ise leiba teinud juba kuskil 1.5 aastat. Esimest leivategu mäletan hästi - uskumatul kombel õnnestus leib kohe. Tegin ise ka juuretise ning see töötas (vahutas, kerkis jne) kohe hästi. Siis kuskil 3 kuud hiljem suutis ma kogu leivataina ära küpsetada ja läinud mu hea juuretis oligi. Kahjuks teisel korral juuretis kohe tööle ei hakanud, kuigi tegin kõik omaarust samamoodi. Olen saanud laenuks teiste juuretisi ja hetkel küpsetangi sellega.
Minul kehtib leiva tegemisel ainult üks reegel - kiirustada ei tohi. Selle pooleteise aasta jooksul on mul nässu läinud umbes 4-5 leiva küpsetamist (tainas ei kerkinud, liiga vähe küpsetasin, ei saanud leiba vormist kätte).
Oma esimese leiva tegemise retsepti võtsin Ragne blogist http://kokkama.blogspot.com/2008/11/ahjusoe-leib.html ja kasutan seda siiamaani. Olen vahepeal ka väikseste erinevustega retsepte katsetanud, aga minu meelest see kõige parem :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar