Nüüd tuleb mitu postitust, kus rõhk kohupiimal ja seda just kookide koosluses. Minu meelest on kohupiim kõige lihtsam, kuid samas väga maitsev toiduaine. Minul õnnestuvad kohupiimakoogid päris hästi ning üldjuhul maitsevad koogid paremini kas järgmisel päeval või kui on lastud pärast küpsemist mõned tunnid seista. Koogi maitse muutub tunduvalt, kui maitsta seda kohe ahjusoojalt või pärast külmkapikülmalt.
Retsept: "100 kooki 2"
Põhi:
4.5dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
2dl tuhksuhkrut
125g pehmet võid
1 muna
1 munakollane
50g hakitud mandleid.
Täidis:
100g hakitud mandleid
3 muna
2tl vanillsuhkrut
1.5dl suhkrut
250g kohupiima
1sl kartulijahu
0.5dl kookoshelbeid
suur purk aprikoose omas mahlas
Kaunistamiseks: hakitud mandleid
Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega jahu, küpsetuspulber, tuhksuhkur ja mandlid. Lisa või, muna ja munakollane. Sega ühtlaseks tainaks, keera kilesse ja hoia 1 tund külmas. Täidise valmistamiseks sega omavahel mandlid, mundad, suhkrud, kohupiim ja kartulijahu. Rulli tainas laiali ja tõsta küpsetusplaadile (kasutasin 28cm pirukavormi), nii et ka servad oleksid kaetud. Puista põhjale kookoshelbeid ja vala peale täidis. Nõruta aprikoosipoolikud, lõika viiludeks või tükkideks ja tõsta täidisele. Puista üle hakitud mandlitega. Küpseta 25 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar