laupäev, 28. mai 2011

Šokolaadi-juustutort maasikatega

See tort sai tehtud poja 4. kuu sünnipäevaks. Tort on väga maitsev ja tänu maasikatele ahvatleva välimusega. Tort ei ole väga magus, et peaks passima ka neile, kes muidu magusat ei armasta. Nagu ikka on retsept pärit raamatust "Tordiraamat".


Põhi:
150g Digestive küpsiseid
1sl kakaod
70g võid
Täidis:
500g maitsestamata toorjuustu
1dl suhkrut
 1tl vanillsuhkrut
3 muna
250g hapukoort
100g mõrušokolaadi
Peale:
400g maasikaid
1dl želeesuhkrut + 2dl vett

Kuumuta ahi 150 kraadini. Purusta küpsised, sega juurde kakaopulber ja sulatatud või. Suru segu lahtikäiva 24cm läbimõõduga tordivormi põhja. Täidise jaoks sega toasoe toorjuust, suhkrud, munad ja hapukoor. Haki šokolaad ja sega ülejäänud massi hulka. Vala segu küpsisepõhjale. Küpseta 1 tund ja 15 minutit. Jahuta avatud uksega ahjus tund aega. Kuumuta vesi keema, lisa želeesuhkur. Lase uuesti keema ning tõsta tulelt. Jahuta veidi ja sega juurde viilutatud maasikad. Vala segu tordile ja määri laiali. Hoia torti ennem serveerimist vähemalt 5 tundi külmas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar