Ürituse tarbeks oli vaja küpsetada muffineid, mis sobiks kreekapärase menüüga. Kuna seltskond oli päris suur, siis küpsetasin kaks pannitäit soolaseid ja kaks panni magusaid muffineid. Antud tomatimuffinid on minu meelest ühed paremad soolased muffinud ja retsept läheb kindlasti kordamisele.
Retsept pärit raamatust Muffinid 2.
2dl durumnisujahu
3dl nisujahu
2tl küpsetuspulbrit
1tl soola
0.5dl värsket hakitud basiilikut
2 muna
1dl riivitud Parmesani
2dl purustatud tomati konservi
1dl oliiviõli
2dl toorjuustu
mõned hakitud mustad oliivid
Kaunistamiseks - 12 musta oliivi
Sega jahud, küpsetuspulber, sool ja basiilik. Teises kausis vahusta munad ning sega hulka Parmesan, purustatud tomatid, toorjuust, õli ja oliivid. Sega omavahel jahu- ja munasegu ning jaga segu muffinipanni pesadesse. Torka igasse muffinisse oliiv. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar