Tainas:
400g jahu
15g suhkrut
40g võid
1 muna
20g pärmi
1tl soola
150ml vett
Täidis:
200g sinki
150g riivjuustu
majonees
Lahusta pärm käesoojas vees. Sõelu jahu kaussi, lisa sool, suhkur, muna, pärmivesi ja sulatatud või. Sõtku ühtlaseks, et tainas käte ja kausi küljest lahti lööks. Raputa kergelt üle jahuga ja lase soojas kohas rätiku all tunnike kerkida.
Täidise valmistamiseks tükelda sink, pane kõrvale. Lisa riivitud juustule nii palju majoneesi, et saaksid mõnusa määritava pastataolise massi.
Kui tainas on kerkinud, rulli ca 1 cm paksuseks ristkülikuks.
Määri peale juustusegu, laota ühtlaselt peale sink ja rulli kokku. Lõika kolmeks ja punu patsiks. Suru käega tainarulli lapikuks ja õhemaks, et õhkvälja läheks. Lase 10 minutit kerkida. Vormi ümmarguseks pärjaks.
Lase 15 minutit rätiku all kerkida, määri munaga ja küpseta 190 kraadises ahjus kuldseks (ca 20-25minutit).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar