esmaspäev, 28. märts 2011

Valeri küpsised

Pühapäev möödus küpsiste küpsetamise tähe all. Tegin või pigem katsetasin kevad lille, Ragne blogist leitud kaerahelbe ja Valeri küpsisied. Õnnestusid nii enamvähem söödavalt kõik, aga kevad lille küpsiseid poleks küll keegi kevad lilledeks pidanud. Tainas tundus mega rasvane ja ei suutnud mina läbi tordipritsi ilusaid küpsiseid lasta. Paar tükki isegi õnnestus, aga needki sulasid ahjus tavaliseks kettaks. Egas midagi, teinekord uus katse. Kaerahelbe küpsised maitsesid mulle, aga natu liiga tuimad ja kuivad jäid. Viimasena tegin Valeri küpsisied, ja kuna kaks esimest ei õnnestunud just hiilgavalt, otsustasin jälgida täpselt retsepti (oh üllatust - need tulid just need kõige õigemad ja maitsvamad välja). Retsept on võetud Oma Maitse aprill 2010 numbrist.


u 60 küpsist
150g võid
2dl suhkrut
25g röstitud sarapuupähkleid (kasutasin kreeka pähkleid)
5sl rosinaid
2dl jahu
1dl munavalget (panin 2 munavalget)

Vahusta toasoe või suhkruga. Haki pähklid ja rosinad, sega jahuga ning lisa võivahule. Vahusta munavalged kohevaks ja lisa õrnalt ülejäänud segusse. Tee küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kas kontiitripritsiga või lihtsalt väikese lusikaga u 2-3cm läbimõõduga kettad. Jäta piisavalt suured vahed, kuna küpsised valguvad küpsemise ajal laiali. Küpseta 200-kraadises ahjus u 7-10 minutit, kuni küpsise servad on kuldpruunid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar