esmaspäev, 28. märts 2011

Peedi-singi võileivatort

Lappasin, mis ma lappasin oma Tordiraamatut, aga ei suutnud leida sobivat võileivatorti. Mitte et seal häid retsepte pole, vaid lihtsalt ei olnud mul sobivaid komponente kodus. Lõpuks leiutasin ise uudse võileivatordi - seda just punapeedisalati näol. Mina ei teinud peeditäidist väga vänget, kes aga just armastab küüslaugu tugevat maitset, lisagu küüslauguküüsi julgelt rohkem.
Antud kogusest saab suure tordi, mida jagub arvestatav kogus u 9 sööjale.

1 suur pakk röstsaia (kasutasin täistera oma)
1 päts kandilist rukkileiba
Täidis 1:
150g sinki
2-3 marineeritud kurki
100g toorjuustu maitserohelisega
150g hapukoort
aroomosoola, sidrunipipart
Täidis 2:
500g keedetud peeti
1 küüslauguküüs
 majoneesi/hapukoort
 Kate:
180g pasteeti
hapukoort

Lõika saial ja leival ääred. Mina ei viska saiaääri kunagi ära, vaid panen need ahjuplaadile, piserdan üle oliiviõliga ja raputan peale maitseaineid. Röstin saiaääri ahjus 225 kraadi juures u 10 minutit. Neid saab süüa niisama või kasutada võileivatordi kaunistamisel.

Haki sink ja marineeritud kurgid peeneks, sega toasooja toorjuustu ja hapukoorega. Maitsesta.
Riivi punapeet. Lisa juurde purustatud küüslauguküüs ja sobiv kogus majoneesi.

Alusta tordi kokkupanemist. Mina tegin 2x4, kõik oleneb, millist alust kasutada. Esimeseks kihiks on sai, immutada marineeritudkurgi vedelikuga ja määrida peale singitäidis. Asetada peale leivaviilud, immutada kurgivedelikuga ning määrida peale punapeeditäidis. Viimaseks kihiks saiaviilud, millele peale määrida pasteedi-hapukoore segu. Kata tort toidukilega ja aseta peale raskus. Hoida külmkapis soovitavalt üleöö.
Kaunistada endale sobivalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar