neljapäev, 17. märts 2011

Kodujuustu paprika pirukas

Ostsin poest topsi kodujuustu ja  niisama seda ära süüa ei tahtnud. Soov oli teha pirukamoodi asi, kus kodujuust oleks just selles nö tainaosas, mitte täidises. Leidsin päris mitu sobivat retsepti, aga lõpuks leiutasin endale sobivaks (loe - arvestades külmkapis leiduvaga). Tegu on tõeliselt lihtsa, kuid äärmiselt maitsva pirukaga.


300g kodujuustu (kasutasin rasvatut)
4sl hapukoort
6sl jahu
3 muna
3sl õli
200 g riivitud juustu
1tl paprikapulbrit
1tl kuivatatud basiilikut
pool väikest paprikat

Haki paprika väikesteks tükkideks. Klopi munad lahti ja lisa kõik ülejäänud ained. Vala segu endale sobivasse vormi ja küpseta 180 kraadises ahjust u 40 minutit. Mina kasutasin silikoonist keeksivormi, kust sai piruka väga lihtsalt kätte. Pidulikuma variandi jaoks saaks kaunistad pirukas veel nt paprika toorjuustuvahuga.
Pirukas maitseb hea nii ahjusoojalt, külmalt kui ka üles soojendatult.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar